Actief

Wandelen

Vanuit Casa das Amoreiras zijn er diverse wandelingen te maken in en rond het dorp. Je kunt zelfs een stukje van het pelgrimspad naar Fátima of naar Santiago de Compostela lopen.

Of je rijdt iets verder met de auto, bijvoorbeeld naar het natuurgebied Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros, om daar te gaan  wandelen. Er is voor elk wat wils en we helpen je graag op weg.

Bekijk hier een filmpje over het Parque Natural:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Waterpret

  • Het Complexo Aquático de Santarém biedt meerdere openluchtbaden en glijbanen; plezier voor jong en oud.
  • Een meer natuurlijke omgeving biedt een rivierstrandje, zoals praia fluvial Olhos de Agua in Alcanena.
  • Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar het strand te gaan, bijvoorbeeld naar Foz do Arelho.
  • In Arrapiado kun je onder begeleiding suppen op de Taag. Ook geschikt voor beginners.
  • In Escaroupim (Salvaterra de Magos) kun je met Rio-a-Dentro een rondvaart op de rivier de Taag maken. Je kunt hier onder andere veel verschillende soorten vogels spotten.

Bekijk hier een filmpje over Olhos de Agua:
https://www.facebook.com/…


Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Wijnroute Rota do Vinho do Ribatejo

Interesse in de wijnteelt? Via de bewegwijzerde autoroute Rota do Vinho do Ribatejo kun je kennismaken met het idyllische landschap en onderweg wijnproducenten bezoeken in Almeirim, Cartaxo, Santarém, Chamusca en Coruche.

Op loopafstand van Casa das Amoreiras bevindt zich wijnproducent Adega Coöperativa Alcanhões, waar je in het winkeltje de eigen wijn kunt kopen. Bovendien zijn er in Alcanhões enkele privé adega’s die je graag ontvangen.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Buddha Eden Garden

Een speciale vermelding geven wij Buddha Eden Garden in Bombarral, even ten zuiden van Óbidos. Met 35 hectare is het de grootste oosterse tuin van Europa. 

Het is een indrukwekkende tuin vol buddha’s, pagodes, terracotta beelden en verschillende sculpturen. Je kunt er heerlijk wandelen door de tuin of geniet van het uitzicht op een van de terrasjes. Of neem het toeristentreintje.

Bekijk hier een filmpje over Eden Garden:
https://www.facebook.com/…


Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Strand

Zin in een dagje strand of gewoon genieten van een heerlijke lunch met zeevruchten en verse vis?

Na een uurtje westwaarts rijden kom je bij de indrukwekkende Atlantische kust met rotsen en standjes.

Onze favoriet is Foz do Arelho waar een grote lagune is waardoor het ook veilig zwemmen is voor kinderen. Hetzelfde geldt voor de baai van São Martinho do Porto.

Nog verder naar het noorden gelegen kun je Nazaré bezoeken. In de zomer een gezellig Portugees vissersdorp, in de winter de speeltuin van de heldhaftigste surfers ter wereld. De golven kunnen hier zo hoog worden als een flatgebouw!

Bekijk hier een filmpje over Nazaré:
https://www.facebook.com/…

Ga je juist verder naar het zuiden dan is Peniche een aanrader. Hiervandaan kun je ook nog de overtocht maken naar de Berlenga eilanden.

Bekijk hier een filmpje over Peniche:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Grotten

De meest bekende grotten in onze regio zijn de Mira d’Aire-grotten, die vanwege hun unieke schoonheid worden beschouwd als een van de zeven natuurlijke wonderen van Portugal.

Een paar kilometer verderop vind je de Grutas da Moeda. En niet ver daar vandaan vind je ook nog het Santo António Caves-complex, die met elkaar zijn verbonden. Ze ontstonden ongeveer 180 miljoen jaar geleden, toen dinosauriërs het land bevolkten en vrij rondliepen in de Serra de Aire. Alleen te bezoeken met een rondleiding.

 


Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Lokale markten

Naar een Portugese markt gaan is een belevenis; je kunt er echt bijna alles kopen wat je maar bedenken kan. Van kleding en schoenen tot gereedschap, vloerkleden, destilleerketels, planten en levende dieren zoals kippen en konijnen.

Iedere 2e en 4e zondagochtend van de maand is er markt in Santarém, naast de arena. En iedere zondagochtend kun je de enorme markt van Santana (bij Benedita) bezoeken, boven Rio Maior. We geven je natuurlijk ook graag tips voor andere markten in de omgeving.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Paardrijden

Quinta dos Pinheiros van Pedro Neves bevindt zich net buiten Santarém, in het hart van de Ribatejo regio, die bekend staat om het fokken en promoten van het Lusitano-paard.

Pedro Neves is een van de gevestigde professionele rijders van Portugal en is getraind door enkele van de beste Portugese Masters.

Op Quinta dos Pinheiros kan voor geoefende ruiters een les worden besproken  (o.a. working equitation en dressuur). Ook zijn buitenritten mogelijk, van één uur tot meerdaags. 


Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Golf

In de buurt van Óbidos is er het grote zandstrand van Praia d’El Rey, waar golfliefhebbers hun sport kunnen uitoefenen op drie golfbanen met uitzicht over de Atlantische Oceaan.