Cultuur

Santarém

Begin je bezoek aan Santarém bij de tuin Jardim das Portas do Sol, waar ooit een Moorse vestiging stond. Geniet hier van het fenomenale uitzicht over de Taag en de omliggende landerijen en dorpen.

In Santarém kun je naast monumenten bezoeken vooral ook lekker eten. We bevinden ons hier per slot van rekening in de Ribatejo, een vruchtbare streek aan de oevers van de Taag. Omdat de rivier de Taag de ziel is van deze regio, staan zoetwatervissen centraal in de regionale keuken, maar er worden ook vaak stoofpotjes met vlees geserveerd. We geven je graag tips waar je lekker kunt eten!

Speciale vermelding verdient de Feira Nacional de Agricultura (FNA). Het is de grootste nationale beurs in de landbouwsector die jaarlijks ook de Feira do Ribatejo integreert, een evenement dat al sinds 1953 plaats vindt.

Bekijk hier een filmpje over Santarém:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Tomar

Tomar, waar ooit de Orde van de Tempeliers was gevestigd, is een charmante stad met een grote artistieke en culturele rijkdom. Het oude middeleeuwse stadsdeel is gebouwd in kruisvorm, in de richting van de vier windstreken, met een klooster aan elk uiteinde.

Het visitekaartje van de stad, het hooggelegen klooster Convento de Cristo, is een van de belangrijkste Portugese bouwwerken uit de renaissance.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Fátima

Fátima heeft een lang verleden, maar is enorm gegroeid vanaf het moment van de verschijning van de Heilige Maagd in Fátima in het begin van de 20ste eeuw.

Het werd één van de grootste Maria-vereringsoorden van Portugal, die ook door de katholieke kerk wereldwijd wordt erkend.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Óbidos

Binnen de stadsmuren van dit middeleeuwse stadje bevindt zich een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van smalle straatjes en charmante witte huisjes.

Een van de bekendste gerechten uit de lokale gastronomie is de “caldeirada de peixe da Lagoa de Óbidos” (visstoofpotje) dat nog beter smaakt als je er een wijn uit de Oeste-wijnstreek bij drinkt.

Bekijk hier een filmpje over Obidos:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Golegã

Golegã, bekend als de ‘Paardenhoofdstad’, is gelegen op de top van de Ribatejo en de thuisbasis van veel van de beroemde Lusitano-fokkers.

De “Feira Nacional do Cavalo” is ieder jaar in november, gedurende een periode van 10 dagen rond 11 november, het feest van Sint Maarten.

Bekijk hier een filmpje over Golegã op:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Lissabon en omgeving

Je kunt zowel met de auto als met de trein naar de hoofdstad van Portugal. De lijst van bezienswaardigheden is eindeloos, maar gewoon door de stad slenteren en genieten op een van de vele terrasjes behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Bekijk hier een filmpje over Lissabon op:
https://www.facebook.com/…

Iets langer rijden maar zeker ook de moeite waard zijn een bezoek aan het sprookjesachtige Sintra en de badplaats Cascais (ten noordwesten van Lissabon).