Bezienswaardigheden

Casa dos Patudos in Alpiarça

Casa dos Patudos in het stadje Alpiarça was de voormalige residentie van politicus en staatsman José Relvas (1858-1929).

Relvas is beroemd als de man die op 5 oktober 1910 de Portugese Republiek uitriep vanuit Lissabon. Relvas was daarnaast een fervent kunstverzamelaar. Het museum, geopend in 1960, bevat Relvas zijn rijke collectie aan schilderijen, meubels, keramiek en zijden wandtapijten. Het huis zelf heeft een ingetogen buitenkant en een zeer elegant interieur.

Alleen te bezoeken met een rondleiding.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Casa Estudio Carlos Relvas in Golegã

Midden in een tuin op een landgoed dat Carlos Relvas bezat in Golegã liet hij een prachtig gebouw van twee verdiepingen bouwen, dat vrij uniek is in zijn soort en waarin ijzer en hout worden gecombineerd.

Dit gebouw zou zijn atelier worden en hier besteedde hij veel van zijn tijd aan zijn passie voor fotografie. De rondleiding is interessant voor alle amateurs en professionals die geïnteresseerd zijn in de kunst van fotografie, of in bijzondere architectuur.

Alleen te bezoeken met een rondleiding.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Nationale Spoorwegmuseum

Het nationale spoorwegmuseum is gevestigd in Entroncamento. De spoorweg opende vroeger nieuwe territoria, creëerde steden, verbond min of meer verre gemeenschappen en veranderde de manier om de wereld te zien.

Het Entroncamento Railway Complex omvat een terrein van 4,5 hectare met 19 spoorlijnen. De permanente tentoonstelling bevindt zich in bijzondere spoorweggebouwen.

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Kasteel van Almourol

In het midden van de rivier de Taag is het raadselachtige Almourol-kasteel uit 1171 een van de meest karakteristieke kastelen in Portugal vanwege zijn historische betekenis en het omringende landschap. 

Samen met de kastelen van Tomar, Zêzere en Cardiga maakte het deel uit van de verdedigingslinie van vestingwerken langs de rivier de Taag. Je vindt de kasteelruïne in Vila Nova da Barquinha en een bootje zet je over naar het kasteel.

Bekijk hier een filmpje over het kasteel:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Klooster van Batalha

Het klooster van Batalha is een gotisch meesterwerk en is vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het klooster is een prachtig architectonisch geheel waar verschillende tijdsinvloeden te zien zijn, doordat de bouw ervan verschillende koningsschappen duurde.

Bekijk hier een filmpje over Batalha:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Klooster van Tomar

Tomar, waar ooit de Orde van de Tempeliers was gevestigd, is een charmante stad met een grote artistieke en culturele rijkdom.

Het visitekaartje van de stad, het hooggelegen klooster ‘Convento de Cristo’, is een van de belangrijkste Portugese bouwwerken uit de renaissance.

Bekijk hier een filmpje over Tomar:
https://www.facebook.com/…

Design-Casa-das-Amoreiras-Hart-Spacer-V01

Klooster van Alcobaça

Het klooster werd in 1989 door de UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid verklaard en is één van de meest indrukwekkende en mooiste getuigen van de Cisterciënzer-architectuur in heel Europa.

Hoewel het klooster al meer dan 900 jaar oud is, zijn de middeleeuwse dependances en de kerk behouden gebleven. Deze kerk is de grootste in primitief gotische stijl die in de middeleeuwen in Portugal is gebouwd.